Circlab – Ravinteiden kierrätyksen ja tulevaisuuden teknologioiden demonstraatioympäristö

Tutkimusympäristössä voidaan toteuttaa erilaisia demonstraatioita uusien kiertotalousratkaisujen kehittämiseksi niin yrityksille, kunnille kuin yhteisöillekin. Teollisuuden sivuvirroista voidaan tuottaa ravinnerikkaita nestemäisiä lannoitteita mikrolevän ja puhtaan ruoan tuotantoon. Tästä hyötyvät niin kalanviljely-, bioenergia-, panimo- kuin selluteollisuuskin.

Lue lisää

Kaski – Kasvua kierroista uuden sukupolven vihreillä teknologioilla

Kaski-hankkeessa selvitetään leväbiomassojen ja kalanjalostuksen sivutuotteiden liiketoimintamahdollisuuksia. Hankkeessa kehitetään CircLab demonstraatioympäristöä sekä luodaan uusi materiaalien kiertotalouskeskittymä Iin Sääskenharjuun.

Ota yhteyttä

Noora Huotari
vt toimitusjohtaja (Circlab, Kaski)
noora.huotari@micropolis.fi
p. 040 683 0541

Lue lisää

 

Älyliikenne 2020 – uusia liiketoimintamahdollisuuksia matkailu- ja työmatkaliikenteeseen

Älyliikenne 2020 -hanke edistää matkailu- ja työmatkaliikenteen sujuvuutta, liikkumisen turvallisuutta sekä vähäpäästöisyyttä Pohjois-Pohjanmaan alueella älyliikenteen keinoin.

Ota yhteyttä

Jouni Tanskanen
Projektipäällikkö / Älyliikenne 2020
jouni.tanskanen@micropolis.fi
p. 040 554 9273

Lue lisää

Virke – Vihreää elvytystä kiertotalouden keinoin

Tavoitteena on tuottaa ratkaisuja, joilla parannetaan kestävää luonnonvarataloutta ja materiaalien tehokkaampaa hyödyntämistä Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeessa etsitään ratkaisuja, jotka luovat materiaalien kiertotalouteen kannattavaa liiketoimintaa. Hanke elvyttää vihreällä taloudella luoden ilmastoviisaista ratkaisuista kasvua: työtä, liiketoimintaa, vetovoimaa ja parempaa ympäristöä

Ota yhteyttä

Pekka Pääkkönen
Projektipäällikkö / Virke
pekka.paakkonen@micropolis.fi
p. 050 596 9582

Lue lisää

Open Agenda – Osallistava kuntademokratia digitaalisin keinoin

Hanke yhdistää kuntalaisia osallistavan strategisen päätöksenteon ja digitaalisten palvelujen kehittämisen yhdeksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on löytää kuntien arkipäivään syvempiä digitalisaatiota ja osallisuutta hyödyntäviä tapoja, jotka ovat kaikkien Suomen kuntien omaksuttavissa.

Palveluprosessien uudistamiseen haetaan laatua ja vaikuttavuutta hyödyntäen parempaa kokonaisymmärrystä kuntalaisten arjesta. Kokonaisymmärrys muodostetaan designin, datan ja deliberaation pohjalta.

Iin kunnan koordinoima hanke toteutetaan yhdessä Inarin kunnan, Pietarsaaren kaupunsgin, Tuusulan kunnan sekä Lapinjärven kunnan kanssa.

Ota yhteyttä

Johannes Helama
Projektipäällikkö / Open Agenda
johannes.helama@micropolis.fi
p. 040 654 2551

Lue lisää