Iiläisten kotitalouksien kestävän arjen kokeilu alkaa tammikuussa 2021

Iin kunta osallistuu yhdessä Porvoon ja Kauniaisten kanssa Kestävien elämäntapojen kiihdyttämöön. Mukaan kokeiluun etsitään useita iiläisiä kotitalouksia. Osallistumiseen ei vaadita mitään erityisosaamista, eikä osallistumisesta synny kustannuksia.

Millainen on sinun hiili- ja materiaalijalanjälki? Ilmoittaudu mukaan 15.12.2020 mennessä

Jokainen kotitalous saa laskelman omasta hiili- ja materiaalijalanjäljestä sekä kestävän arjen keinovalikoiman, joista kotitaloudet valitsevat itselleen ja omaan elämäntilanteeseensa sopivia arjen tekoja. Kotitaloudet testaavat tekoja helmikuussa neljän viikon kokeilujakson ajan. Lopuksi näiden tekojen vaikutus lasketaan: kuinka paljon kukin kotitalouden jäsen vähensi omaa hiili- ja materiaalijalanjälkeään.

Osallistuville on myös tarjolla mahdollisuus halutessaan kokeilla erilaisia ympäristöystävällisiä palveluita tai tuotteita. Esimerkiksi kunnan täyssähköauton / kimppa-auton saa maksutta käyttöön iltaisin ja viikonloppuisin (max 3 h / viikko) kokeilujakson aikana.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.12.20 mennessä. Kokeilu starttaa tammikuussa 2021. Ilmoittautuneille toimitetaan lisätietoa ja materiaalia kokeilusta.

Ilmoittautuminen verkkolomakkeella: https://webropol.com/s/kestava-arki

Yhteisösaktivaattori Johanna Jakku-Hiivala
p. 040 676 1479, [email protected]

Lue miten kuopiolaiset onnistuivat pienentämään hiilijalanjälkeään arjen kokeilussa

Kestävän arjen kokeilussa ovat mukana Micropolis Oy:n lisäksi

Tietosuojaseloste: Iin kestävien elämäntapojen kiihdyttämö