IlmastoAreena – Ilmastokeskustelua vuoden jokaisena päivänä

Ajankohta: 1.1.2019-31.12.2021

Valtakunnan johtava yhteiskunnallisen ja osallistavan ilmastokeskustelun eteenpäin viejä.

IlmastoAreenassa maaseutu ottaa paikkansa ilmastopolitiikassa nousten päätösten kohteesta aktiiviseksi toimijaksi. Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii kaikkien osallistumista, niin maaseudun kuin kaupunkienkin.

Ilmastonmuutos kuuluu kaikille: mukana keskustelussa ovat valtakunnan poliittinen johto, yritysjohto, kansalaisjärjestöt ja kolmas sektori, tieteen ja taiteen edustajat, kansalaiset, kaupunkilaiset, mediatalot ja ennen kaikkea harvaan asutun maaseudun asukkaat, yritykset ja muut toimijat. Kaikki kohtaavat maaseudulla ja tekevät yhdessä ilmastopolitiikkaa; tekoja ilmaston puolesta.

Ympärivuotisen tiedotuksen lisäksi IlmastoAreena on ennen kaikkea Suomen merkittävin kaikille avoin ja ilmainen kaksipäiväinen keskustelufoorumi, jossa yhteisöllisesti ratkotaan ilmastonmuutokseen liittyviä haasteita. Kaksi päivää Suomi on täällä.

IlmastoAreena järjestetään Iissä, joka on Suomen edelläkävijä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä. Ii näyttää mallia siinä, että pieni, harvaanasuttu maaseutukunta voi tehdä vaikutukseltaan suuria tekoja. Jos Ii pystyy ilmastonmuutoksen hillintään, pystyvät siihen kaikki. Tarvitaan tietoa, yhteisymmärrystä, tahtotilaa ja tekoja – Suomen IlmastoAreena.

Ota yhteyttä

Projektipäällikkö Hanna Lahti
hanna.lahti@micropolis.fi, 040 130 6143

Projektikoordinaattori Aija Sarajärvi
aija.sarajarvi@micropolis.fi, 050 324 4399

Toteutusaika: 1.1.2019 – 31.12.2021, kokonaisbudjetti: 582 532,48 €, rahoitus: Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto 95%, Micropolis 5%.

Hankkeessa mukana