CircLab – Ravinteiden kierrätyksen ja tulevaisuuden teknologioiden demonstraatioympäristö

: 2019-2021

CircLab on Micropolikseen rakennettava uusi T&K -ympäristö

Ympäristössä voidaan toteuttaa erilaisia demonstraatioita uusien kiertotalousratkaisujen kehittämiseksi niin yrityksille, kunnille kuin yhteisöillekin. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tavoitteena on tuottaa teollisuuden sivuvirroista mm. ravinnerikkaita nestemäisiä lannoitteita.

Mikrolevästä kosmetiikkaa ja superfoodia

CircLabissa kehitetään osaamista sekä uusia kiertotalouden palvelumalleja ja luodaan maakuntaan kierrätyksen klusteri. Toimintaperiaatteena on, että ilmastopositiivisella T&K-työllä teollisuuksien sivuvirroista voidaan kehittää kuluerän ja jätteen sijasta arvokaita tuotekomponentteja. Teollisuuden sivuvirroista CircLabissa voidaan tuottaa ravinnerikkaita nestemäisiä lannoitteita mikrolevän ja puhtaan ruoan tuotantoon. Tästä hyötyvät niin kalanviljely-, bioenergia-, panimo- kuin selluteollisuuskin. Mikrolevän tuotantoteknologian avulla puolestaan voidaan hyödyntää hiilidioksidipäästöjä ja tuottaa bioteknisiä vedenkäsittelyratkaisuja.

Ota yhteyttä

Projektipäällikkö Johanna Laukkanen
p. 040 3519 208, johanna.laukkanen@micropolis.fi

     

Ravinteiden kierrätyksen ja tulevaisuuden teknologioiden demonstraatioympäristö (CircLab) rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hankkeen osatoteuttajina ovat Iilaakso Oy ja Oulun yliopiston kemiallinen prosessitekniikka.