Taloteknista osaamista hyödynnetään Utajärvellä

Micropolis Oy on auttanut kehittämään niin kunnallisia kohteita kuin Utajärven alueella toimivia yrityksiä.

Micropoliksen suunnitelmien mukaan Utajärven alueella on mahdollista tehdä muutoksia Utajärven Vuokratalot Oy:n omistamiin asuinkiinteistöihin ja Utajärven Yrityspuisto Oy:n teollisuuskiinteistöihin. Utajärven kuntaa on myös autettu biokaasuautojen tankkausaseman sekä sähköautojen latauspisteen tukihakemusten tekemisessä.

Rakennuskantaa koskevissa suunnitelmissa on osoitettu muutostöiden vaikutuksia sähkönkulutukseen ja sitä myötä rakennusten hiilijalanjälkeen. Useissa kohteissa on tarkoitus päästä eroon öljylämmityksestä ja suosia niin ilmalämpöpumppuja kuin mahdollista aurinkopaneelien hyödyntämistä. Myös vanhojen lämmitysjärjestelmien päivittäminen, esimerkiksi öljylämmittimien osien uusiminen, mahdollistaa vanhojen tilojen taloudellisuuden paranemisen.

Utajärven elinympäristöjohtaja Petri Leskinen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön: ”Hankkeet, joita olemme saaneet tehdä Micropoliksen kanssa ovat olleet todella antoisia. Hankkeissa on todella tärkeää löytää kunnan näkemys ja tahtotila asioiden suunnasta. Ulkopuoliset hanketyöntekijät pystyvät työstämään ja konkretisoimaan asiat, kun vain ne aktiivisesti kunnan puolelta tuodaan esiin. Ilman kunnan aktiivista otetta on hanketyöntekijöiden erittäin vaikea tuottaa hankkeissa konkreettisia tuloksia kunnille. Utajärven kunnassa olemme saaneet todella paljon hankkeissa tuloksia päätösten tueksi ja laadukasta tietoa.”

Utajärvi mustikkakangas.
Utajärven Mustikkakankaalla sijaitsevia Utajärven Yrityspuisto Oy:n kiinteistöjä. (Kuva: Utajärven kunta)

Teksti: Matias Huttunen, tiedottaja talotekniikka-hanke,
[email protected], 050 3512 351