Limingan kunnanvarikko puretaan kierrätysmateriaaleiksi

Varikon purkukartoitus on osa Micropoliksen Virke-hanketta, joka luo materiaalien kiertotaloudesta kannattavaa uutta liiketoimintaa.

Limingan Kuormatiellä sijaitseva kunnanvarikko ja varastorakennus puretaan kevään ja kesän aikana. Mahdollisimman suuri osa purkurakennusten materiaaleista saadaan uusiokäyttöön.

Yksikerroksinen, noin 455 neliön varikkorakennus on rakennettu 1980-luvun alussa betoniperustalle, ja sen runko on puuta. Ulkoverhouksena ja vesikattona on muovipintainen profiilipelti. Rakennuksen matalampi osa on toiminut kunnan teknisen toimen työntekijöiden tauko- ja pukuhuonetilana sekä toimistona. Korkeammassa osassa on toiminut ajoneuvojen huoltotila sekä varastotiloja.

Varikosta kierrätykseen saatavia purkumateriaaleja on yhteensä arviolta noin 629 tonnia. Kierrätykseen kelpaavaa materiaalia on muun muassa betoniteräksen, peltikaton, puhtaan puun sekä puhtaan betonin muodossa. Kierrätykseen soveltuu myös teräksiset nosto-ovet ja sisäseinien kipsilevyt.

Varastorakennuksesta purkumateriaaleja irtoaa arviolta noin 328 tonnia, joista kaikki voidaan hyödyntää ja kierrättää. Lisäksi molemmissa rakennuksissa on paljon kierrätyskelpoista irtaimistoa ja kalusteita.

(Kuva: Ville Arvola)

Limingan kunnanvarikon purkukartoitus ja materiaalien kierrätyssuunnitelma on tehty osana Micropolis Oy:n Virke (Vihreää elvytystä kiertotalouden keinoin) -hankkeen toimenpiteitä. Hankkeessa on mukana seitsemän kuntaa: Vaala, Utajärvi, Muhos, Ii, Oulu, Liminka ja Simo. Hanketta rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Tuen myöntäjänä on Pohjois-Pohjanmaan Liitto.