Webinaari 23.2.2021: Vesienpuhdistus ravinteita kierrättämällä

Micropolis järjestää 23.2.2021 ravinteiden kierrätyksen webinaarin, jossa asiantuntijat esittelevät ravinteiden kierrätyksen nykytilaa ja mahdollisuuksia vesien puhdistuksen näkökulmasta.

Levät puhdistavat tehokkaasti ravinteita jätevesistä, ja sivuvirroista tuotettua levämassaa voidaan hyödyntää uusissa tuotteissa niin kosmetiikassa, eläinrehussa, biopolttoaineissa ja kierrätyslannoitteissa.

Seminaarissa esitellään myös uutta Iin Micropolikseen rakennettua CircLab-demonstraatioympäristöä. Demonstraatioympäristö keskittyy tällä hetkellä leväkokeisiin ja seminaarissa esitellään levien vedenpuhdistusmahdollisuuksia.

Ohjelma

9.00            Tervetulosanat ja virtuaalikahvit CircLab-demonstraatioympäristössä

9.20            CircLab-esittely ja mahdollisuudet yrityksille (Johanna Kutuniva, Micropolis Oy) ja Iijoki-sopimus / Iijoen vesistökunnostushankkeet (Lauri Rantala, Micropolis Oy)

9.40            Levät jäteveden puhdistuksessa ( Ville-Hermanni Sotaniemi, Oulun yliopisto)

9.55            Kalanjalostuksen ravinteet ja sivuvirrat kiertoon/tuotteiksi (Timo Karjalainen, Fish Group Finland Oy, Laitakarin Kala Oy)

10.10          Vesiruton ravinteet kiertoon / ELODEA II (Ritva Nilivaara, SYKE)

10.25          Kokemuksia ja ehdotuksia maaseudun ja taajamien ravinnekiertoyhteistyöhön, Taimi Mahosenaho, Ympäristöviisas viljelijä -hanke, ProAgria Oulu / Maa- ja kotitalousnaiset

10.40          COOPID H2020 -hanke, Alkutuotannon biotalousinnovaatioiden tiedonvaihto, Heini Iinatti, ProAgria Oulu

Tauko 5 min

11.00          Paneeli

11.30          Yhteenveto ja kiitokset

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 19.2.2021 mennessä sähköpostitse: [email protected]

Toimitamme sähköpostiinne kalenterikutsun ja linkin webinaariin. Ilmoittautumalla tilaisuuteen hyväksyt, että Micropolis Oy kerää yhteystietosi tilaisuuden järjestämistä varten.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Johanna Kutuniva,  Micropolis Oy
p. 040 351 9208, [email protected]

Yhteistyössä