Kimppakyydit kiinnostaisivat – verkkokysely selvitti iiläisten työmatkaliikenne

Micropolis Oy:n toteuttama Älyliikenne 2020 -hanke selvittää työmatkaliikenteeseen ratkaisuja, jolla tuetaan Oulun ja Pudasjärven sekä Oulun ja Iin välistä työmatkailijoiden yhteisliikkumista ja julkisen liikenteen palvelua. Helmikuussa toteutettuun verkkokyselyyn vastasi 216 iiläistä, joista valtaosa kulkee töihin ja opiskeluihin omalla autolla (82 %). Noin puolella päivittäinen liikkumismatka oli 20-50 km.

Joukkoliikennettä vastaajista oli käyttänyt 52 prosenttia. Joukkoliikenteen käyttöä edistäisi eniten se, jos vuorot nopeutuisivat ja kulkisivat suoraan moottoritietä Ouluun. Myös enemmän ilta- ja myöhäisvuoroja toivottiin. Vastaajista 70 prosenttia kulki pysäkeille kävellen. Vastaajista peräti 73% olisi kiinnostunut käyttämään Iin ja Oulun välistä lähijunaa.

Myös kimppakyydit kiinnostivat vastaajia. Vaikkakin vain 27 % vastaajista oli hyödyntänyt kimppakyytejä, niin 64 % olisi valmis menemään jonkun muun kyydissä töihin ja/tai ottamaan kyytiin kanssamatkustajia.

Kyselyn toteutti Micropolis Oy:n Älyliikenne 2020 -hankke, jonka tavoitteena on edistää matkailu- ja työmatkaliikenteen sujuvuutta, liikkumisen turvallisuutta sekä vähäpäästöisyyttä Pohjois-Pohjanmaan alueella yhdessä Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Jouni Tanskanen
p. 040 554 9273, [email protected]