Aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta – vielä ehdit mukaan!

Canemure-hanke järjestää Pohjois-Pohjanmaalla hankkeeseen kuuluvien kuntien Iin, Pyhäjärven ja Tyrnävän kanssa aurinkopaneeleiden yhteishankinnan. Yhteishankintaan mukaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet, kotitaloudet, yhteisöt ja yritykset.

Yhteishankinnan tarkoituksena on tehdä hankinta mahdollisimman helpoksi tilaajille ja saada hintaetua tilauskoon kasvaessa.
Yhteishankinnassa on valmiiksi kilpailutettu eri kokoiset aurinkosähköjärjestelmät: 2,5 kWp, 4,5 kWp ja 7 kWp. Saatujen tarjousten perusteella laitetoimittajaksi on valittu suomalainen yritys Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelut Oy. Valintaperusteena olivat hinnan ohella Motivan asentajasertifiointi, takuut ja kotimaisuusaste.

Aurinkovoimalan tilauksesta laaditaan erillinen tilaussopimus
Yhteishankinnassa tilaaja tekee sopimuksen laitetoimittajan kanssa, ja hankinta etenee toimittajan ja tilaajan välisen sopimuksen mukaisesti. Järjestelmät toteutetaan avaimet käteen-toimituksina. Yhteishankintaan ilmoittautuville tehdään kohteeseen suunnittelukäynti, jonka yhteydessä varmistetaan sopivan aurinkovoimalan ja asennuksen toteutettavuus sekä kustannukset kohteessa.

Infotilaisuuksissa kerrotaan lisää yhteishankinnasta, aurinkoenergian hyödyntämisestä sekä mahdollisista lupa-asioista. Mukana tilaisuuksissa ovat kilpailutuksen voittaneen laitetoimittajan sekä yhteishankinnan järjestäjä Iilaakso Oy:n edustajat. Infotilaisuudessa laitetoimittaja esittelee kilpailutetut aurinkojärjestelmät ja asennuspalvelut. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä laitetoimittajalle ja ilmaista kiinnostuksensa osallistua yhteishankintaan.

Hinnat riippuvat lopullisesta yhteishankintaan osallistuvien tilaajien määrästä:
(sis. ALV 24%)

  • 2,65kwp; 4 300-4 500 €
  • 4,5kwp; 5 800-6 050 €
  • 6,75kwp; 7 985-8 295 €

Työn osuus hinnasta on noin 25%, kotitalousvähennyskelpoinen. Takuu työlle on 5 vuotta. Verkkoinvertteri ym. komponentit 10 vuotta. Paneelien osalta lisäksi vähintään 25 vuoden 80%:n tehontuottotakuu & 10 vuoden materiaalitakuu.

Pohjois-suomen tekniikkapalvelu Oy pyytää huomioimaan mahdollisia toimitusviivästyksiä aurinkosähköjärjestelmien osalta. Yleisestä komponentipulasta johtuen Salo Solarin paneelin tuotantoa ei olla päästy vielä aloittamaan, eikä aloituksen ajankohdasta ole varmuutta. Toimittajien sekä valmistajien kanssa on käyty aktiivisesti keskustelua aikatauluista. Toimituksien aikatauluista pyritään lähettämään tietoa heti, kun saadaan varmuutta materiaali satavuuteen. Aurinkosähköjärjestelmän tilanneet asiakkaat saavat peruuttaa tilauksen halutessaan veloituksetta.

Ladattavat esitteet / aineisto:

Lisätietoa yhteishankinnasta:

Antti Koret, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu Oy
p. 040 043 4657, [email protected]

Kari Manninen, energia-asiantuntija, Iilaakso Oy
p. 040 152 1511, [email protected]

Konsta Joro, projektikoordinaattori, Iilaakso Oy
p. 050 551 2352, [email protected]

Yhteishankinnasta on järjestetty kaksi infotilaisuutta:

  •  ti 3.5.2022 klo 17.00, Tyrnävällä (Kunnantalo, Kunnankuja 4)
  • to 5.5.2022 klo 17.00 Iissä (Micropolis, Piisilta 1, koulutustila)