Infotilaisuudet 3.5. ja 5.5.2022: Aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta

Canemure-hanke järjestää Pohjois-Pohjanmaalla hankkeeseen kuuluvien kuntien Iin, Pyhäjärven ja Tyrnävän kanssa aurinkopaneeleiden yhteishankinnan. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet, kotitaloudet, yhteisöt ja yritykset.

Yhteishankinnan tarkoituksena on tehdä hankinta mahdollisimman helpoksi tilaajille ja saada hintaetua tilauskoon kasvaessa.
Yhteishankinnassa on valmiiksi kilpailutettu eri kokoiset aurinkosähköjärjestelmät: 2,5 kWp, 4,5 kWp ja 7 kWp. Saatujen tarjousten perusteella laitetoimittajaksi on valittu suomalainen yritys Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelut Oy. Valintaperusteena olivat hinnan ohella Motivan asentajasertifiointi, takuut ja kotimaisuusaste.

Yhteishankinnasta järjestetään kaksi infotilaisuutta:

  •  ti 3.5.2022 klo 17.00, Tyrnävällä (Kunnantalo, Kunnankuja 4)
  • to 5.5.2022 klo 17.00 Iissä (Micropolis, Piisilta 1, koulutustila)

Tilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteydellä, Teams-linkki:

Valitse linkin klikkauksen jälkeen, ”jatka tällä selaimella”, jolloin ei vaadi ohjelman asentamista.

Infotilaisuuteen osallistuminen ei sido tilauksen tekemiseen.
Yhteishankinnassa tilaaja tekee sopimuksen laitetoimittajan kanssa, ja hankinta etenee toimittajan ja tilaajan välisen sopimuksen mukaisesti. Järjestelmät toteutetaan avaimet käteen-toimituksina. Yhteishankintaan ilmoittautuville tehdään kohteeseen suunnittelukäynti, jonka yhteydessä varmistetaan sopivan aurinkovoimalan ja asennuksen toteutettavuus sekä kustannukset kohteessa. Aurinkovoimalan tilauksesta laaditaan erillinen tilaussopimus.

Infotilaisuuksissa kerrotaan lisää yhteishankinnasta, aurinkoenergian hyödyntämisestä sekä mahdollisista lupa-asioista. Mukana tilaisuuksissa ovat kilpailutuksen voittaneen laitetoimittajan sekä yhteishankinnan järjestäjä Iilaakso Oy:n edustajat. Infotilaisuudessa laitetoimittaja esittelee kilpailutetut aurinkojärjestelmät ja asennuspalvelut. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä laitetoimittajalle ja ilmaista kiinnostuksensa osallistua yhteishankintaan.

Hinnat riiippuvat lopullisesta yhteishankintaan osallistuvien tilaajien määrästä:
(sis. ALV 24%)

  • 2,65kwp; 4 300-4 500 €
  • 4,5kwp; 5 800-6 050 €
  • 6,75kwp; 7 985-8 295 €

Työn osuus hinnasta on noin 25%, kotitalousvähennyskelpoinen. Takuu työlle on 5 vuotta. Verkkoinvertteri ym. komponentit 10 vuotta. Paneelien osalta lisäksi vähintään 25 vuoden 80%:n tehontuottotakuu & 10 vuoden materiaalitakuu.

Ladattavat esitteet / aineisto:

Lisätietoa yhteishankinnasta ja infotilaisuuksista:

Antti Koret, Pohjois-Suomen Tekniikkapalvelu Oy
p. 040 043 4657, antti.koret@tekniikkapalvelu.fi

Kari Manninen, energia-asiantuntija, Iilaakso Oy
p. 040 152 1511, kari.manninen@iilaakso.fi

Konsta Joro, projektikoordinaattori, Iilaakso Oy
p. 050 551 2352, konsta.joro@iilaakso.fi